Постепено се нормализира движението в района на Дунав мост при Русе,

...
</TD
>Постепено се нормализира движението в района на Дунав мост при Русе,
Коментари Харесай

Постепено се нормализира движението в района на Дунав мост при Русе

Постепено се възстановява придвижването в региона на Дунав мост при Русе, научи Ruse24.bg . От Областна администрация Русе оповестиха, че е завършил митингът на земеделските производители в Русенско. за няколко часа придвижването по кръговото кръстовище в региона на Дунав мост, което докара до километрични колони от чакащи коли от двете страни на границата.

Подобни блокади имаше в цялата страна по основни пътни артерии. На място със обстановката се срещна заместител регионалният шеф Георги Георгиев, който изиска от способените институции да се подхващат всички нужни дейности за обезпечаване на безпроблемното напредване на колите след привършване на митинга.

Заместник регионалният шеф осведоми и префекта на окръг Гюргево Флорентина Станкулеску за обстановката на българска територия. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи непрекъснато патрулираха в региона. Същевременно бяха указани и обходни направления в района, тъй че да се избегне блокирането на напредването в региона. Полицията спираше камиони и в прилежащите на Русе области Разград, Велико Търново и Стара Загора на подобаващи за задачата места.

Това се наложи, както поради митингите по места, по този начин и с цел да се избегне скупчването на повече тежкотоварни коли в региона на граничния пункт. Георгиев е в непрекъснат контакт с всички институции, като е основана организация, която да подсигурява оптимално бързото прекосяване на моторните транспортни средства в посока от и към северната ни съседка. От Регионална дирекция " Гранична полиция “ и Териториална дирекция " Митница Русе “ също са подхванали всички нужни ограничения за улеснение на трафика.

Въпреки пътните блокади през вчерашния ден през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост “ при Русе за последните 24 часа от страната са излезли 2100 автомобила, от които 1511 са тежкотоварните. В България са влезнали също над 2000 транспортни средства, като още веднъж по-голямата част са камионите – повече от 1400. Преминаването за леките коли не е затруднено. На моменти обаче тапи се образуваха и на моста, защото оборудването е единствено с две ленти. Трафикът се чака да остане натоварен и през утрешния ден.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР